Alla våra kurser för privatpersoner bokas nu via Medborgarskolan och kursplats är Medborgarskolans kök på Storgatan i Örebro. På kursen för du inspiration och lär dig laga olika typer av vegetarisk mat, soppa, gratäng, vegetariska ” biffar”, sallader, röror och dessert. Inga förkunskaper krävs. Vi arbetar i grupper och oftast blir det matlådor som deltagarna tar med sig hem. Ta med dig egen låda för maten.

Datum för kurserna i höst är nu klara

Gå in och anmäl er på Medborgarskolans hemsida

 

 

Vegetarisk matlagningskurser 27 september & 5 november
Här lagar vi en vegetarisk buffé med rätter av olika slag, soppa, vego biffar, grytor, gratänger, sallader och dessert. Du får inspiration för att laga både läcker och nyttig vegetarisk mat. En helkväll i den gröna matens värld.
Plats meddelas senare
Tid kl 17.30

 

Vegansk matlagning 13 november
Vi lagar en vegansk buffé med soppa, varmrätter, sallader och dessert. Inga mjölk eller ägg produkter utan med enbart råvaror från växtriket grönsaker, bönor, nötter & frön. En spännade kurs som är rolig att gå även om man inte är vegan.
Du upptäcker hur vacker och god mat du kan göra utan några som helst animaliska produkter.
Plats meddelas senare
Tid kl 17.30

Vegetariska ”biffar” 4 oktober
Vi lagar vegetariska biffar av många olika slag, med olika råvaror som bas, ris, bönor, linser, hirs, potatis med mera. Vi lär oss hur man på bästa sätt får biffarna att ha en fin konsistens och att ”hålla ihop”. Vi använder många kryddor av olika slag för att få uppnå olika smaker. En kurs för dig som vill lära dig och utveckla konsten att laga veg. biffar på bästa sätt.
Plats: Medborgarskolan
Tid kl 17.30

Vegetarisk matlagning seniorveckan
En vegetarisk matlagningskurs med alla sinnen. En kurs för dig som är senior. Vi lagar mat för det lilla hushållet, mat som stimulerar aptiten och alla våra sinnen. Du lär dig också att skapa kreativa med principen ”koka soppa på en spik”
Plats: Medborgarskolan
Tid kl 9.00 – 13.00

Varmt välkommen