Vi hade en fantastisk kurs med härliga kursdeltagare, fantastiska vandringar och mycket god vegetarisk mat våren 2017. I år kommer kursen att hållas 17-21 oktober 2018 Tiden direkt efter vinskörden brukar klimatet vara varmt och gynnsamt för både vandringar och dopp i havet.

Upplev sensommaren på denna härliga plats i södra Frankrike.
Vid foten av Pyrenéerna vid Medelhavet, omgiven av vinodlingar, ligger den pittoreska byn Banyuls-sur-Mer. Byn mellan hav och berg, är en magisk plats för inspiration, återhämtning och rekreation.

Vi bor på det lilla fina landsortshotellet Hôtel le Manoir, www.manoir.se, mitt i byn. Hela hotellet står till vårt förfogande.
Kursen varvas alla dagar i mindre grupper med:
Vegetarisk matlagning – ledare Margareta Rosengren som driver Rosengrens Skafferi. Margareta har lång erfarenhet av vegetarisk mat, älskar det franska köket samt har en brinnande passion för örter och kryddor.

Vi lagar mat med säsongens härliga grönsaker. Vi provar Veganmat samt godsaker från Raw food- köket. Du får inspiration om hur du kan använda örter och kryddor för att förhöja smakupplevelsen.
Vi gör måltiden till en njutning för både öga och gom. Det blir också en stund för samtal, reflektion och gemenskap.
Fysiska aktivteter & Vandringar – leds av Lotta Wollarz, erfaren tränare, gym.ledare och kreativ inspiratör. Lotta älskar fysiska aktiviteter, vandringar och utomhusliv.

Vi vandrar i bergen och efter havet med eller utan gåstavar. Vi njuter av vyerna samtidigt som du tränar rörlighet, övar balansen, utmanar din styrka och förhoppningsvis får lite bättre ”flås”. Inga förkunskaper krävs. Du arbetar efter din egen individuella förmåga och får personligt stöd och tips.

Morgongymnastik, uppmjukning, rörlighetsövningar inför dagen för dem som önskar det. För de djärva ges möjlighet till morgondopp i Medelhavet.

Under kursdagarna finns möjlighet för de som önskar att vara med på vinprovning. I Banyuls tillverkas främst det söta vinet Banyuls, ett ”vin doux naturel” Traktens rödvin har appelationen ”Collioure” och är i allmänhet av mycket hög kvalitet. I området framställs annars mest ” Côtes de Roussillion”, från enkla bordsviner till utsökta årgångsviner. Provningen är på svenska och leds av Ann-Sofie som bor i byn och driver vinhandel. Under provningen får du möjlighet att prova många väldigt lokalt och småskaligt producerade unika viner av mycket hög kvalitet.

 Kurspris; 7. 999 sek/person

I priset ingår:
– 4 nätter inkl. frukost på Hôtel le Manoir
– Luncher och middagar enl. programmet
– Kostnad för ev. vinprovning tillkommer med 200kr/person
– Priset gäller för dubbelrum, enkelrumstillägg 300 kr/natt.

PROGRAM
Vi börjar med middag på hotellet onsdagen den 17 oktober.
Dagarna varvas sedan med vegetarisk matlagning, rörelse och vandringar i både vid havet och i bergen.

Kursen avslutas med lunch söndag 21 oktober
Lättast tar man sig till Banyuls-sur-Mer med flyg till Barcelona och därefter med hyrd bil, eller med regionaltåg till orter i närheten av Banyuls-sur-Mer där det finns möjlighet till upphämtning.

Välkommen med din anmäla senast den 1 september 2018
Begränsat antal platser!

Vill du ha mer info ring Margareta Rosengren tel: 0709 18 09 69
Ladda ner broschyr